Over Ons

Onze Missie

Coöperatie Duurzaam Aadorp is opgericht voor en door bewoners van Aadorp.

De coöperatie heeft als doel het stimuleren en realiseren van duurzame energieprojecten. Onderdeel daarvan is het opwekken van groene energie voor haar leden. Zowel inwoners, verenigingen als bedrijven kunnen lid worden van de coöperatie en zo meebouwen aan een duurzame samenleving en genieten van de voordelen die de coöperatie levert.

Wat we doen

Projecten

Voorbeeldwoningen Aardgasvrij

Een oplossing voor elke Aadorper. Dat is het doel. Aardgasvrij is voor Aadorp een even grote uitdaging als elders. Vanuit de energiecoöperatie willen we laten zien dat een volledig elektrische oplossing haalbaar is om van het aardgas af te komen.

Duurzaam Dorpshuis

De post energie op de begroting van ’t Aahoes valt niet alleen op vanwege de hoogte ervan, maar ook omdat deze post jaarlijks stijgt. Reden genoeg om deze post eens onder de loep te nemen. Hoe bewust gaan we met het energieverbruik om? En hoe staat het Aahoes er, fysiek gesproken, voor? Valt hier winst te behalen? Moet de installatie worden vervangen en zijn zonnepanelen een optie.

Solar panels on a roof

Zon op Dak

Duurzaam Aadorp is permanent op zoek naar onbenutte daken in Aadorp en omgeving. Deze daken willen wij omtoveren tot zonnedaken, waar onze leden stroom van kunnen afnemen voor een lagere energieprijs. Doordat wij werken met vrijwilligers kunnen wij de subsidie (SCE-regeling) volledig terug geven aan onze leden die stroom afnemen van onze energiebronnen.

Agricultural landscape Netherlands

Water en Klimaat

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met hevigere regenval in kortere periodes en langere periodes van droogte en vaker hittegolven. Ook in Aadorp merken we daarvan steeds meer de gevolgen. Met elkaar willen we Aadorp groener en gezonder maken zodat de temperatuur niet te hoog oploopt en het water van hevige regenbuien op natuurlijke wijze in de grond kan wegzakken.

Duurzaam Aadorp

Ons team

De vrijwilligers van Duurzaam Aadorp.

Martin Broers
Voorzitter
Bram Reinders
Secretaris
Harm Jan Arendshorst
Penningmeester
Wim Asteleyner
Medebestuurder
Vragen?

Contact

Als je vragen hebt, kan je ons een e-mail sturen via info@duurzaamaadorp.nl of het formulier hiernaast invullen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Iedere 3 maanden geven we een update van onze projecten en nieuwe ontwikkelingen. Je kunt je hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief.

  Aanspreektitel:

  Voornaam

  Voorletters (*)

  Achternaam (*)

  Email (*)

  Ik geef toestemming dat Duurzaam Aadorp mijn gegevens verwerkt

  Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

  Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed