Doe mee en profiteer

Schrijf je in!

Het lidmaatschap is voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen, Aadorpse energie wil afnemen of interesse heeft om mee te delen in onze Zon op Dak projecten. Zo wordt Aadorp eigenaar van de productie van duurzame energie en kunnen de deelnemers ook hiervan profiteren.

Het lidmaatschap bedraagt €25 per jaar. Duurzaam Aadorp maakt geen winst; alle inkomsten worden gebruikt om activiteiten en projecten te organiseren om Aadorp vooruit te helpen. Iedereen die Aadorpse stroom afneemt via Duurzaam Aadorp | om wordt gratis lid van Duurzaam Aadorp.

brug_aadorp
Waarom lid worden?

De Voordelen

Bij Duurzaam Aadorp willen we iedereen helpen die aan het overwegen is te verduurzamen. Van een simpele tochtstrip of LED-lampen tot isolatie of een warmtepomp: ons doel is het informeren van iedereen die die dat wil bij het maken van goede keuzes.

Zonnepanelen installeren op je eigen dak is natuurlijk alleen mogelijk als je een geschikt dak hebt. Daarnaast moet je de nodige investering doen in geld en tijd. Door mee te doen in een collectief project zijn die dingen niet nodig, maar draag je wel bij aan meer duurzame energie en profiteer je van het financiële voordeel. Het mag natuurlijk ook allebei!

Naast het subsidievoordeel levert het opwekken van duurzame energie de deelnemers van het project als het goed is ook geld op. Ze beslissen samen wat ze met de opbrengst doen. Vaak investeren ze het in de lokale gemeenschap: bijvoorbeeld in een opknapbeurt van het dorpshuis of in een nieuw duurzaam energieproject.

Daarnaast leveren energieprojecten lokaal werkgelegenheid op. Denk bijvoorbeeld aan energiecoaches, of de installateurs die nodig zijn voor het plaatsen van panelen en voor het onderhoud.

Om de planeet te redden is het belangrijk dat we overgaan van vervuilende fossiele energie op schone, duurzame energie. Door mee te doen in een lokaal energieproject versterk je de beweging van actieve burgers in de energietransitie. En je draagt bij aan groter aandeel van duurzame energie in Nederland.

Door als gemeenschap samen energie op te wekken, maak je je onafhankelijk van grote energieleveranciers. Je neemt het heft in eigen handen en beslist zelf over de energievoorziening.

Het verbindt mensen om samen te werken aan lokale duurzame energie. Je doet het met en voor elkaar. Lokale energieprojecten zorgen dus voor meer cohesie in het dorp. Wel zo gezellig!

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed