Handige informatie

Hulp bij verduurzamen

Inzicht in je woning

In samenwerking met de gemeente Almelo en stichting Duurzaam Thuis Twente willen wij Aadorpers belangeloos en kosteloos op de hoogte brengen van wat er op dit moment mogelijk is om jouw huis te verduurzamen.

De dakcheck

Ben jij benieuwd wat je met zonnepanelen kunt opwekken en besparen? Deze tool geeft je een eerste indicatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de eigenschappen van je dak, woning, gezinsamenstelling en huidig verbruik.

Dak beschikbaar?

Een groot dak van je organisatie of bedrijf waar niet veel mee gebeurt, daar loopt Aadorp duurzaam rendement mee mis. Wanneer je je dak aan Duurzaam Aadorp beschikbaar stelt voor de plaatsing van zonnepanelen profiteer je als organisatie en ondernemer, en de inwoners van Aadorp profiteren ook van goedkope, groene energie.

De specialisten van Duurzaam Aadorp zorgen voor de financiering, het papierwerk en de complete plaatsing. Uiteraard ligt het onderhoud ook bij Duurzaam Aadorp. Een goed werkende zonnepaneleninstallatie is een win-win voor beide partijen – organisaties/bedrijven en bewoners.

Services

Poen voor Groen

Of je nu je zolder op gaat knappen, de woonkamer een make-over geeft, de studentenkamer van je zoon of dochter moet inrichten of de kleine gebreken verhelpt die in de loop van tijd zijn ontstaan, het loont altijd de moeite om te kijken of je energiebesparende maatregelen kunt nemen. Als je toch bezig bent, gaat dat in één moeite door. Vaak is met kleine maatregelen al veel te winnen. Vervang bijvoorbeeld gloeilampen en halogeenspots door LED-lampen, plak warmte reflecterende folie achter radiatoren of isoleer de zolder.

Zo werkt het
Profiteren van de actie Poen voor groen gaat als volgt. Koop energiebesparende maatregelen bij een van de deelnemende winkels, meld je aan op de website Poen voor Groen en je ontvangt een link waarmee je je kassabon kan indienen. Gebruik de link om je kassabon in te dienen en geef het rekeningnummer door waarop het geld kan worden gestort. Je ontvangt 50,- euro van het aankoopbedrag terug. Als je minder dan 50,- euro besteedt, ontvang je het hele bedrag terug.

Betaalregelingen

Subsidies en Leningen

Investeringsubsidie voor Duurzame Energie (ISDE)

Het verduurzamen van je woning hoeft niet altijd geld te kosten, je kan namelijk al snel op besparen op je energierekening! Voor duurzame maatregelen kun je als huiseigenaar subsidie aanvragen. De overheid heeft hiervoor de Investeringsubsidie voor duurzame energie (ISDE) voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zolder/vlieringvloer, vloer- en bodemisolatie of HR-glas). Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je je BTW terugkrijgen.

De subsidie vraag je aan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daar vind je ook een stappenplan zodat je precies weet wat je nodig hebt om de aanvraag in te kunnen dienen. Je kunt ook contact met ons opnemen, we helpen je graag.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van je Energiebespaarlening te dekken.

Zonnepanelen?

De dakcheck.

Bekijk hieronder wat zonnepanelen jou kunnen opleveren. 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed